2010. augusztus 24., kedd

PostHeaderIcon Teemu Selanne szerződtetve.

Augusztus 9-én, nem sokkal később, hogy a Detroit Red Wings aláíratta a csapat egykori védőjét Ruslan Saleit, egy évvel hosszabbítottunk Selannevel.

Teemus Selanne fizetése a megszokottakhoz képest, most kicsit nagyobbra sikeredett. 3.250.000 dolláros fizetése mellett 1.250.000 dolláros bónusz kapott helyet a szerződésben. Ezzel kialakult a 4.500.000 dolláros cap hitje is. Ez sokkal több, mint bárki gondolta volna még az aláíratása előtt. Általánosságban mindenki úgy gondolta, hogy ismét diszkont áron ír majd alá a veterán szélső. Esetleges drágulását aki gondolta volna, az se hiszem, hogy ekkora emelkedést várt volna. Persze ez nem gond, Selanne épp eleget tett már a csapatért és eddigi fizetései és nagyvonalúak voltak. A szerződésben továbbá helyet kapott egy NMC is. Tehát semmiféle húzást nem csinálhatunk vele. Biztosan itt fog maradni. Szerződése lejártakor pedig értelemszerűen UFA státuszt fog ismét betölteni.

Nem gondolom, hogy Selanne maradna még egy évet majd. Így utolsó évre pedig ez a kisebb fajta fizetésemelés vehető egy ajándéknak is. Azonban elgondolkodtató, hogy miért is pont most lett ekkora a fizetése. A csapatnak így körülbelül 10.000.000 dollárja van még a sapka alatt. Ebből kéne Ryant aláíratni még. Ezek mellett pedig ugye kéne Kariya is. Ha, esetleg ő is kicsit nagyobb fizetést kapna, mint 2.000.000 dollár, akkor nem maradna túl sok helyünk ahhoz, hogy nagyobb véráldozat nélkül hozzunk ide egy első soros védőt. Hiszen jó védőért nem adhatunk egy kifutó játékost nagy fizetéssel annak érdekében, hogy legyen neki hely. Így már jobban a zsebünkbe kell nyúlni, esetlegesen egy jobb játékost is be kellene áldozni. Tehát Selanne, ha idén még egyszer neki szeretne futni a kupáért folyó harcnak, kicsit lehet, hogy túl lőtte a fizetését. Hiszen, kevesebb helyünk maradt így. Félreértés ne essék, nem ellenzem a szerződését, csak jobb lett volna olcsóbban megúszni.

Játéka nem kérdés, hogy pótolhatatlan. Hiába 40 éves Selanne, még mindig ponterős. Főként emberelőnyben már, de még így is hasznunkra van. Közel meccs/pont átlagot hoz még most is. Remélem, hogy idén megkapja a másik szélre Kariyat és Koivu is lesz olyan jó, hogy kiszolgálja ezt a két zsenit még egyszer utoljára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend