2010. augusztus 25., szerda

PostHeaderIcon Mi a helyzet a Pacificben?


1. San Jose Sharks
A csapat sztárjai

Mint minden évben, a Sharks bombaerős kerettel vág neki az idénynek. Egyetlen gyenge pontja a csapatnak talán a kapus poszt. Nabokov távozott a KHL-be. Pótolni pedig nem igazán tudták. Érkezett ugyan Antero Niittymaki, de én mégse hiszem, hogy pótolni tudja majd az öreget. A támadósorok nagyon erősek. Felreppentek pletykák, melyek szerint visszajön a csapathoz Owen Nolan is. Ez is előrelépés lenne a csapatnak. Nem kérdés, hogy a Sharks a főcsoport megnyerésére is esélyes, de a rájátszásban megint csak elő fog jönni az a probléma, ami rendre előjön. Valamiért nem megy nekik. Az idei év már bíztató volt, de sokáig ez a csapat sem fog megmaradni így egyben, hogy mindig ekkora esélyesek legyenek. Joe Thorntonnak idény végén lejár a szerződése és kérdéses, hogy aláíratják-e majd. A szurkolók nagy része biztosan nem tartaná meg, azonban az esetleges távozása után nehéz lesz őt pótolni. Még, ha a rájátszásban nem is ér semmit szinte, azért az alapszakaszban nagyon hasznos játékos. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a sorsa és az esetleges távozás után, mi lesz a csapattal, mert egy Marleaut és egy Heatleyt egy középszintű centerrel nem tudnak rendesen kiszolgálni majd. Mindent összevetve, nagy falat lesz mindenkinek ez a csapat. Én úgy gondolom, hogy idén esélyesek lesznek a kupára, mert most megérezték, hogy miként is kell játszaniuk a rájátszásban.

2. Los Angeles Kings
A csapat sztárjai

A csapat a tavalyi nagyszerű szereplése után idén sem tűzhet ki szerényebb szereplést. Nagy mozgások nem történtek a játékosok körében. Elengedték Frolovot, de egyből pótolták Ponikarivskyval. A tavalyi rájátszással tapasztaltabb lett a csapat. Nagyon sok fiatal és tehetséges játékos van a csapatban, akiket olyan öreg rókák vezetnek, mint Michal Handzus, Ryan Smyth és Rob Scuderi. Minden adott az újabb sikeres évhez. Kopitart alulértékelik az egész ligában. Tavaly Quick megmutatta, hogy bízhatnak benne a kapuban. Idén azonban nagy segítsége lehet majd, a beérni látszó Erik Ersberg. Minden poszton megvannak tehát. Azt se felejtsük el, hogy olyan játékosok kopogtatnak a csapat ajtajain, mint Brayden Schenn, Andrei Loktionov és Colten Teubert.

3. Anaheim Ducks
A csapat sztárjai
A csapat leszálló ágban van kupagyőzelme óta. Olyan játékosok nincsenek már a klubbnál, mint Chris Pronger, Scott Niedermayer, Sean O'Donnell, Francois Beauchemin, Ilya Bryzgalov, Samuel Pahlsson, Rob Niedermayer, Dustin Penner és Andy McDonald. Bő három év alatt, szinte teljesen átalakult a gárda. Legfőbb gyengéje a csapatnak a védelem. A második sor centerkérdése úgy néz ki, hogy végre tisztázódott és jól bevált Koivu idehozatalával. A kupa óta, minden évben nagy elvárásokat állítanak, azonban ebbe egyre csúnyábban ütköznek bele. Úgy gondolom, hogy ez lesz az utolsó év, amiben még egy jó szereplés benne lehet a játékosok képességei alapján, azonban, ha ismét kudarcot vallanak, akkor itt lesz az ideje a lassú, de biztos építkezésnek. A legfőbb problémája a csapatnak a GM. Alapvető probléma, hogy a Brian Burke által itthagyott káoszt nem a legjobb módon tudja eltüntetni. A másik és talán nagyobb probléma, hogy a közte és az edző, Randy Carlyle közti barátság miatt nem képes kirúgni Randyt. Carlyle rossz rendszerben játszatja a játékosokat. Nem eredményre vezető már ez a taktika. Idén, a védelmet erősítette eddig meg a gárda. Lydman és Sutton nagy erősítés lesz hátra, hiszen Scott Niedermayer visszavonulása nagy érvágás a csapatnak. Fiatal és tehetséges védőkkel tele a csapat, azonban nagy kérdés, hogy miként is fogják őket beépíteni a csapatba majd. Ez a védelem még nem elég egy kupára, így nem fűzök sok reményt a csapat idei tündökléséhez.
4. Phoenix Coyotes
A csapat sztárjai
A Phoenix a tavalyi cserestoppnál nagyon jó húzásokat csinált, aminek eredményeként bejutottak a rájátszásba. Balszerencséjükre a Detroittal kerültek össze és hét meccses küzdelemben alulmaradtak. A csapatot főként már kifutó játékosok alkották. A csapat arca, Shane Doan és a nagy tapasztalattal rendelkező védelem azonban véleményem szerint idén nem lesz képes megismételni tavalyi sikerüket. A rájátszásért is harcolni fognak. A támadó szekcióba a nyáron érkezett Ray Whitney nagyon jó húzás volt. Wojtek Wolski nevezhető még a ligában kiemelkedő játékosnak, aki a támadásban részt vesz az idén majd. Tehát nem dúskálnak a nagy nevekben elöl. Megszerezték a nemrég még a Duckst erősítő Ebbetet. A hátsó alakzat viszont olyan játékosokból áll majd, mint Ed Jovanovski, Derek Morris, Keith Yandle, Adrian Aucoin és az anno nálunk szereplő Kurt Sauer. Ez nem egy rossz védelem. A csapat taktikájához nagyon is passzol.  A kapuban pedig a remeklő Ilya Bryzgalov fog állni. Ennek sajnos nem tudok túlzottan örülni. Anno nagyon sajnáltam, hogy el kellett engedni, ráadásul ingyen és pont ide. Meg is gyűlik vele azóta a bajunk rendesen. Mindezek ellenére, szerintem idén nem fognak villogni csapat szinten.

5. Dallas Stars
A csapat sztárjai

A nyáron bekövetkezett a csapat történetében az a pillanat, amit senki se gondolt volna. Mike Modano elhagyta a klubbot. Főként a GM sajátos politikája miatt. Azonban nehezen fér bele az emberek fejébe, hogy egy régi játszótársát csak így elengedte. Előnyei is vannak persze, hiszen Modano így talán nem foglal már helyet tehetségesebb játékosok elől, akik így fejlődni tudnak. Így sincs azonban túl nagy esélye a Starsnak a következő idényben. A másik nagy távozó a kapus, Turco. Mi, Ducks szimpatizánsok tudhatjuk, hogy mennyire is volt jó kapus az öreg. Sokszor tört borsot az orrunk alá. Turco távozásával nem maradtak azonban első számú kapus nélkül, hiszen a tavaly megszerzett Kari Lehtonen is kiemelkedően jó játékos. Szóval, az idei esélyeik is igen csak csekélyek. Harcban lehetnek talán majd a rájátszásért, de semmi vérmesebb reményük nem lehet. Nem, mert a védelem helyén szinte semmi nincs. Ligaszinten sehol sincs a védelmük, ami igencsak nagy hátrány lesz egy San Jose, vagy egy Chicago ellen.

6 megjegyzés:

Sexton írta...

Szia Fecoooo!

Hát ez óriási elemzés! Nagyon tetszik, bár én nem ismerem a játékosokat ennyire mint te, de sokat tanulok ezekből a cikkekből! Amit a Ducks GM-ről írtál, nagyjából értem, csak egy valamit nem: a nagy igazgatótanács, aki az eredményességért felelős, nem teszi szóvá ezeket a dolgokat? vagy a tulajdonosokat ennyire nem érdeklik az anyagiak, amiért is létrehozták a csapatot? Különben az érdekelne, milyen anyagi haszonnal jár mondjuk egy play-off-ba kerülés, vagy egy Stanley Cup megnyerése? Gondolom ezek mozgatják a csapatot és a tulajdonosokat!?
Mickeynek köszönöm a választ, ígérem többé nem fogom keresni, és szóvá tenni a hiányát!!:) A fórumot mostanában olvasva, tényleg nem a legépületesebb vélemények és beszélgetések zajlanak ott!
üdv:
sexton

Fecooo írta...

Helló!
Mint minden csapat, ez is főként arra alapul, hogy profitáljanak belőle a tulajdonosok. Tehát nekik sem mindegy, hogy milyen eredményt ér el a csapat. Egy rájátszással nagyobb bevételei lesznek. Drágább jegyekből befolyó összegek és egyéb juttatások. Szóval nem mindegy, hogy milyen eredményt ér el a csapat. Azt azonban én sem értem, hogy miért nem veszik észre, hogy valami nem stimmel itt. Reméljük amikor lejár Carlyle szerződése, nem kap újat.

Don_Kacsa írta...

Csak annyit kötnék bele, hogy úgy emlékszem Blake visszavonult, szóval talán leszedhető a képe Sharks starjai közül.:) Mellesleg én a Kings-t tippelem most valamiért divizió 1. helyére. A Sharksban szerintem most 1. sorban kapus problémákra lehet majd számítani, ezért nem érek egyet a te tippeddel már ha ez a sorrend, amit raktál az akar lenni.

Fecooo írta...

Jesszus. Ekkora hiba. Köszi, hogy szóltál, teljesen kiment a fejemből, hogy visszavonult. Köszi mégegyszer. ;)
Nem tudom. Én is elég kevésnek érzem a kapusposztot a Sharksnál, de szerintem a támadóalakulat és az őket segítő védelem kompenzálni tudja majd ezt a kisebb hibát. Én még esélyesebbnek tartom őket idén.

Sexton írta...

Sziasztok!

Olvasom a fórumon, hogy Ryan maradni akar! de mi van akkor, ha a szezon kezdetéig nem írja alá az új szerződését, és senki nem is veszi meg a játékjogát? csapat és szerződés nélkül marad? Volt már ilyen az NHL történetében??? Ilyen esetben mi történik? Munkanélküli lesz, vagy automatikusan meghosszabbodik az előző szerződése? Gondolom nem!
üdv:
sexton

Fecooo írta...

Pontosan nem tudom, hogy mi is történik az RFA-kal. Ha, nem cseréljük el és nem kapunk rá egy offer sheetet, akkor a csapat tulajdonában marad a játékjoga, tehát más NHL-es csapatban sem játszhat majd. Meg talán az AHL és a többi liga is ki van zárva. Vagy elmegy máshova játszani, de a játékjoga a miénk marad, vagy aláír hozzánk és itt játszik. Ez a két lehetséges megoldás van szerintem arra, hogy a mienk maradjon. Olyat, hogy nem játszott egy idényt le valaki, biztos volt már. Én kétlem, hogy ez most megtörténne. Ryant alá fogjuk iratni szerintem.

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend