2010. augusztus 3., kedd

PostHeaderIcon Mark Mitera

Mark Mitera a 2006-os draft 19. választottja volt. Nem mondanám olyan nagyon erős draftnak a 2006-ost, de azért itt is voltak nagyon jó játékosok. Mitera a védők között a 3. volt, aki elkelt. Előtte csupán Erik Johnson (1/1) és Ty Wishart (1/16) került kiválasztásra. Mitera után pedig pár, társai nevénél, jelenleg jobban csengő név került kiválasztásra, mint például Bobby Sanguinetti (1/21), Ivan Vishnevskiy (1/27) és Matthew Corrente (1/30).

Nem lehet azt mondani, hogy ez a draft olyan jó lett volna a csapatnak. A 2. körben húzott Bryce Swan (2/8) neve szinte már feledésbe merült a szurkolók körében. A 3. körben húzott John de Gray (3/20) egy nagyon jó kis stay at-home védő, akinek már AHL-ben a helye. A 4. körben húztuk Matt Beleskeyt (4/19). Ő nagyon nagy fogás volt onnan hátulról. Majd végül a 6. körben Petteri Wirtanen (6/19), aki szép eredményeket mutatott fel AHL-ben, de mégsem tudott a csapatnál maradni és már hazájában tengődik.

A 23 éves védő, Mitera, draftolása után ment vissza a michigani egyetemre. A michigani csapatban összesen 131 találkozón lépett pályára. Ezen találkozókon 4 gólt szerzett és 50 gólpasszt adott, így 54 pontot gyűjtött. Ezek mellett 175 perc kiállítást szedett össze. Mitera a 2008-2009-es idényben egy elég súlyos sérülést szedett össze, ennek köszönhetően szinte az egész évadot ki kellett hagynia. Idény végén még be tudott mutatkozni az AHL-ben 5 mérkőzés erejéig. Akkori AHL-es csapatunk az Iowa Chops volt. Ezen az 5 mérkőzésen 2 gólpasszt jegyzett Mitera és 2 perc kiállítást. A következő idényt a San Antonio Rampage csapatában kezdte meg az AHL-ben. Nagy reményekkel kezdte meg az idényt, de valahogy nem jött neki össze ez a jó kezdés. Mellőzték a Rampage csapatából. Mindössze 5 mérkőzésen jutott szóhoz, melyen 6 perc büntetést szedett össze. A rossz kezdet után a Ducks vezetősége inkább leküldte az ECHL-be, a Bakersfield Condors csapatához. Itt azonban beindult Mitera. 36 mérkőzésen játszott melyeken 3 gólig és 11 gólpasszig jutott. 62 perc kiállítása pedig nagyon sok volt, de ez hozzátartozik Mitera játékához. Felfigyelve teljesítményére, ismét az AHL-ben találta magát. Immáron az Abbotsford Heat csapatához került fel. 27 mérkőzést kapott és meghatározó tagja lett a védelemnek. A pontokat nem tudta itt már annyira szállítani, mint ami elvárható lett volna. Összesen 3 gólpasszt adott csak és 12 perc kiállítást gyűjtött össze. A csapat bejutott a rájátszásba, ahol Mitera is játszott természetesen. 13 találkozón 2 gólpasszt és 9 perc büntetést szedett össze. Idény végén együtt játszott már Logan MacMillannel is. Loganre talán akkor figyeltek fel a Calgarynál és ezért is cserélhettük el oda őt. Mitera tehát AHL szinten még nem igazán tudta megmutatni, hogy miért is lett az első körben választva, de reméljük az idei évben majd szárnyra kap. Saját farmban lehet, hogy jobban fog neki menni majd. Meglátjuk.

Mark Mitera 1987-ben, október 22-én született az Egyesült Államokban. 190 centiméter magas és 92 kiló. Testi adottságai jók. Igazi, kemény védő alkat. A drafton az egyik legjobb, ha nem a legjobb egyetemről érkező prospect volt. Mitera korcsolyázó tudása nagyon jó. Feladata nem a támadások támogatása főként, hanem inkább a támadók hatástalanítása bármi áron. Ehhez testét nagyon jól tudja használni. Nem egy gyors játékos. Talán éppen ezért is alakult ki neki ez a fajta játékstílusa is. A lassúságából adódó hátrányát nagyon jól ellensúlyozza azzal, hogy szívesen löki fel az éppen támadó játékost, vagy löki a palánknak. Nem támadó szellemű, de a gyors támadásindítás nagyon megy neki. Egy gyors passzal nagyon jó helyzetbe tudja hozni társait. Statisztikáiból is látszik, hogy inkább a gólpasszokat osztogatja. Ami, talán a leginkább nagy erénye, az a vezetői képessége. Mind a jégen, mind a jégen kívül nagyon nagy vezéregyéniség. Egy ilyen játékos minden csapatnak nagyon kell. A védekezésén még picit csiszol és akkor egy kő kemény védő lesz majd belőle. Támadásban nem kell fejlődnie, hisz nem is tudna nagyon. Az tényleg nem az ő feladata. Miteranak entry level szerződése van a csapattal még két évig. Cap hitje 1.275.000 dollár.

Akkor pedig az én véleményem. Mitera az egyik kedvenc játékosom. Vagyis, jelenleg még csak prospectem, de nagyon bízom benne, hogy meghatározó személye lesz majd a csapatnak évek múlva. Erre meglehet az esélye, de össze kell magát szednie, mert lassan már olyan korba ér, ahol mások az NHL-ben játszanak már jó ideje. Első soros védő szinte biztos, hogy nem lesz, de a második bekk párba odaérhet majd. Úgy érzem, hogy az idei éve lesz majd az áttörés neki. Szeretném, ha kapna pár meccset majd az NHL-ben, esetleges sérülésekkor. A csapat régebbi tagjai közül nekem kicsit O'Donnellre hasonlít. Nem az a támadó szellemű védő, de hátul kő kemény.

Összegezve. Miteranak be kell bizonyítani, hogy helye van a csapatban, vagy különben sajnos a süllyesztőben fogja végezni.

Helye a csapatban: Harmadik, esetleg második sor.

Értékelésem: 10/7

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend