2010. augusztus 25., szerda

PostHeaderIcon Peter Holland

Peter Holland a 2009-es draft 15. választottja volt. Holland Kanadában született 1991, január 14-én, Torontoban. Kedvenc csapata nem meglepő módon a Toronto Maple Leafs. Holland volt a 6. center, aki elkelt 2009-ben. Az őt megelőző centerek között van John Tavares (1/1), Matt Duchene (1/3), Evander Kane (1/4), Brayden Schenn (1/5) és Nazem Kadri (1/6). Ezek közül a játékosok közül, mint tudjuk már mindegyik bemutatkozott az NHL-ben. Tavares, Duchene és Kane ráadásul egész évben itt játszott. Az első körben kelt még el a nemrég szerződtetett Kyle Palmieri is. Őt a csapat a 26. helyen húzta be.

A csapat egész jó húzásokat csinált ebben az évben. A második körben megszereztük Matt Clarkot (2/7). Ő egy nagyon tehetséges és jó védő, akinek nagy esélye van egyszer bekerülni az NHL-be. Harmadik körben Igor Bobkov (3/15) következett. Tehetséges orosz kapus. Sokan mondják róla, hogy nagy jövője van. Én is nagyon remélem. Talán megtaláltuk a következő Bryzgalovot. Sami Vatanen (4/15) ügyesen bánik a koronggal. Neki is szép jövője lehet még. Radislav Illo (5/15) a junior világbajnokságon is szerepelt már. Scott Valentine (6/15) pedig nem hiszem, hogy nálunk fog valaha is játszani. Annyi védő prospectünk van, hogy neki nálunk nincs esélye.

Peter Holland, utóbbi három évét az OHL-ben szereplő Guelph Storm csapatában töltötte el. Első éve még gyengébb volt. 62 mérkőzésen 8 gólt és 15 gólpasszt jegyzett, ami 23 pontnak felel meg. 31 perc kiállítása pedig elenyésző. A csapat bejutott a rájátszásba, ahol 10 mérkőzésen mindössze 1 gólpasszt tudott feljegyezni Holland és 4 perc kiállítást. Újonc létére azért nem volt olyan rossz idénye, de nem is mondhatjuk kiemelkedőnek. A második évében azonban már otthonosabban mozgott a jégen. 68 találkozón vett részt, ezeken 28 gólt és 39 gólpasszt jegyzett. Ez 67 pontot jelent. 42 perc kiállítása pedig itt sem sok, egy amolyan erőcsatártól, mint ő. A rájátszásban nem vitte sokra a csapat. 4 meccsig tartott mindössze ebben az évben a rájátszás a Stormnak. Ezeken a találkozókon összesen 4 gólt szerzett Holland és 2 perc büntetést. Ezek után draftolta le a csapat őt. Az idei éve pedig már tényleg bizalomgerjesztő lett. 59 találkozón 30 gólt és 49 gólpasszt jegyzett, amivel 79 pontot ért el. Ezek mellett 40 perc kiállítása volt. Ezek már tényleg nagyon jó számok. A rájátszásban azonban ismét elvérzett az első körben a Guelph Storm. Idén 5 mérkőzés után kényszerültek pihenőre menni. Ezen mérkőzéseken 3 gólt és 5 gólpasszt szerzett Holland, ezzel 8 ponttal zárta a rájátszást és 12 perc kiállítással. Holland a következő idényt is itt fogja nagy valószínűséggel megkezdeni.

Holland 85 kg, ami nagyon jól is jön az ő játékának. 185 cm magas. A két számot egymás mellé téve kijelenthető, hogy nagyon jó testi adottságai vannak. Sophmore idényében részt vett az OHL All-Star Classicon a nyugati csapat tagjaként. Két gólpasszt is adott azon a találkozón. Peter Holland egy erőcsatár, de nevezhetnék amolyan two-way támadónak is. Támadó játéka még koránt sem tökéletes. A kapu előtt jól tud zavarni, ezzel is lehetőséget szerezve a góllövéshez. Az NHL-be kerüléshez minden bizonnyal még kicsit kell a testi adottságain is dolgoznia. Védekező szerepkörben is nagyon jól megállja a helyét. Ütközik, adódóan testének méreteiből, és nagyon jól tudja megzavarni az ellenfél játékosait. Bevethető mind emberelőnyben, mind emberhátrányban is. Pár év múlva fontos szerepe lehet majd az emberelőnyös alakulatokban is, ha fel tud addig fejlődni. Nagyon jól korcsolyázik. Nem csak, hogy jól, hanem viszonylag gyorsan is. Lövései pontosak és erősek. A jégen jól lát és nagyon jó játékmester. Könnyedén teremt gólhelyzetet magának, azonban még sokat kell fejlődnie a támadásokban is. Kicsit inkonzisztensnek mondják, de reméljük, ez meg fog változni majd idővel.

Saját véleményem róla pedig ez lenne. Sokan mondják, hogy Marchant féle játékos lehet belőle. Így van, tényleg megvannak hozzá a képességei, azonban én inkább Getzlafhoz hasonlítanám, kiindulva a ponterősségéből. Tudom, Marchant is egy nagyon ponterős játékos volt még régebben, de Holland szerintem nem igazán az a Marchant típus. Kell még neki kettő év legalább ahhoz, hogy be tudjon mutatkozni az NHL-ben. Most még egy év junior, majd utána mehet az AHL-be, aztán utána már szerintem helye lehet a csapatban. Addigra már nem lesz Koivu sem és Marchant sem, így egy jó center mindig jól jön. Bár kérdés, hogy Bonino ha beválna majd addigra és esetleg Deschamps, vagy McMillan is jól teljesítene, akkor mi lesz. Azonban, ha tényleg ki tudja hozni a magában rejlő potenciált, akkor nem lesz kérdés, hogy játszani fog a Ducksban majd.

Összegezve pedig azt tudom mondani, hogy Getzlafnál biztosan nem lesz jobb játékos. Így tehát, ha sikerül majd aláíratni Getzlafot, akkor neki maximum a második sor fog jutni. Szeretni biztosan fogjuk, mert hajtós gyerek. Remélem kinövi az inkonzisztens játékát.

Helye a csapatban: Második sor, esetleg a harmadik.

Értékelésem: 7/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend