2010. október 11., hétfő

PostHeaderIcon Szokásos pocsék kezdés.

A csapat ismét pocsék teljesítménnyel kezdte meg az idényt. Az első meccsen egy 4-0 csúszott be a Detroit Red Wings ellen, legutóbb pedig 4-1 lett a végeredmény a Nashville Predators javára.

Nem is az itt a gond, hogy kikaptunk, hanem a mutatott játék. Teljesen elképzeléstelenek vagyunk. Semmi, de tényleg semmi ötletesség. Mondjuk én úgy véltem még a szezon kezdete előtt, hogy bukó lesz az első két meccsünk, mert a Wings most nagyon jó és ellenük el fogunk fáradni úgy is és így másnap a Predatorsnak egy jó kis bemelegítő meccset fogunk adni. Így is lett, viszont úgy gondoltam, hogy ezek után azért menni fog a szekér. Viszont ez a véleményem nagyon megváltozott a játékunkat látva.

Első meccsünkön rettenetesen rosszul kezdtünk. Az első harmadban képtelenek voltunk kijönni szinte a kapunktól és képtelenek voltunk egy támadást is felépíteni. Ezek mellett a korongot sem birtokoltuk hosszabb ideig, ami a Wings ellen nem lenne véletlen, mert a ligában a legjobbak benne, de ez még ellenük is kevés volt. Jött a szokásos taktika, azaz belőjjük a korongot a támadó harmadba és kezdődjön érte a palánk mellett harc. Ilyen játékosállománnyal ennek semmi értelme. Egy Getzlafnak és Ryannek semmibe sem tellene bevinni a korongot a támadó harmadba. Getzlaféknál maradva megemlíthetem, hogy a mérkőzés legaktívabb sora volt az övéké. Bennük még van ötletesség. Néha igaz, hogy túljátsszák a helyzeteket, de dominálni tudnak percekig. Persze a buta szabálytalanságok megint jöttek tőlük. Perry még verekedett is egyet. A második harmadban már több pillanatunk is volt és feljavult picit a játékunk, azonban ez is kevés volt. Fowler nagyon jól játszik. Biztos pontja a védelemnek. A korongot jól kezeli és nagyon jól vezeti. Több támadást is indított. Nagyon tetszett a játéka. Ilyen fiatalon ez a teljesítmény nem tudom meddig tartható, de remélem sokáig. Másik fiatal védőnk, Luca Sbisa nem kapott lehetőséget Randytől ezen a meccsen. A második sorunknak egy jó megmozdulása sem volt. Egyedül Selanne neve hangzott el párszor a találkozó alatt, de társai teljesen eltűntek. Akit még ki lehet emelni, az Mikkelson. Tetszett a játéka. Teljesen leegyszerűsített volt neki és ezek mellett a támadásokat is jól tudta támogatni.

A Nashville elleni találkozó első harmadát nagyon megnyomtuk. Jól játszottunk. A második sorunk is igen aktív volt. Blake kapufát is lőtt. Az egész meccsen rajta kívül Visnovsky és Ryan is megtette ezt.  Sbisa is ott volt a kezdőben. Fowler pedig folytatta azt a stabil játékot, amit az az előtti napon abbahagyott. A második harmadban már jelentkeztek a fáradtság jelei. Koivu gólja ebben a harmadban esett, ezzel tettük döntetlenné az állást akkor. Szép gól volt, azt meg kell hagyni. Az akció Fowlertől indult, így már meg is van neki élete első pontja az NHL-ben. Fowler első hibája is megszületett ebben a harmadban azonban. Elvétett egy korongot, amivel az ellenfél játékosa megindult a kapunk irányába. Hiller tette a dolgát és védett, így nem lett nagyobb gond Cam hibájából. Volt még neki továbbá két kisebb kihagyása, de azt mind saját maga javította. Sbisa is hibázgatott, de nála ezek szembetűnőbbek voltak. Kicsit bizonytalannak tűnik még a srác. Tegyük hozzá, hogy ezen a napon a védelem nagyon gyenge volt. A góloknál össze vissza néztek, csak a korongot nem tudták megtalálni. Az utolsó harmadra aztán teljesen elfogyott a csapat. Egyetlen jó teljesítményt sem tudok kiemelni. 
Megjegyzem, Fowler ismét húsz perc felett volt a jégen. Hiba lenne leküldeni a juniorokhoz majd. Neki már itt a helye a csapatban. Meg is állja a helyét úgy néz ki.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend