2010. október 24., vasárnap

PostHeaderIcon Gólgazdag meccs, de vereség a vége.

5-4-re kikaptunk a Detroit Red Wings együttesétől a Joe Louis Arena jegén.

A mérkőzés elején kiderült, nem Hiller kezd majd a kapuban és Fowler sem tudja segíteni majd a csapatot még.

Az első harmadban nem igen tudtunk veszélyes helyzeteket kialakítani. Nem nyújtottunk semmit olyat, amit ki lehetne emelni. Sexton kapott egy lövést, ami az arcát találta el. Lesegítették a pályáról, ahova utána már vissza se jött. A bírok nem vettek észre egy olyan könyököst, amit szerintem rajtuk kívül mindenki látott. Kronwall követte el az esetet Selannevel szemben. Nem is értem, hogy nem tudták észrevenni. Selanne az eset után pár másodpercig a jégen térdelt, majd nehezen, de lement a jégről. Nagy következménye nem lett, de azért ez kicsit feltűnő hiba volt. Nem sokkal az eset után a Wings megszerezte a vezetést Zetterberg révén. A harmad utolsó perceiben Ryant visszatette az első sorba Carlyle és meg is lett az eredménye. Ryan kiegyenlített Getzlaf passzából. Saját véleményem szerint ennek a három játékosnak egymás mellett a helye, amíg nincs Lupul. Az első sor Ryan nélkül nem igazán jó, a harmadik sor Ryannel pedig nem elég erős ahhoz, hogy haszna legyen annak, hogy ott játsszon. Aztán ki tudja, mit hoznak majd a következő mérkőzések, lehet, hogy Carterrel mesterhármast lövet majd Ryan.

A második harmadot aztán nagyon jól kezdtük. Koivu és Selanne tört a Wings kapujára, azonban Koivu a kapufát találta telibe, a kipattanó pedig nem csorgott jó helyre le. Ezek után Carter belőtte a második gólunkat. Üres kapura kellett csak bepiszkálnia a korongot, nem volt nehéz dolga. A gól után nem sokkal máris örülhettünk a harmadik gólunknak, amikor is egy tetszetős akció végén Syvret talált be. Ez volt az első gólja a színeinkben. A gól megkérdőjelezhető, azonban én úgy láttam, hogy bent volt a lövése. A kapu fölötti nézetből pedig eléggé egyértelmű lett a helyzet. A bírók meg is adták a gólt. Az előnyünk tehát két gólos lett a második harmad felénél. Viszont talán túl megnyugodtunk itt és teljesen szétestünk a második felére a harmadnak. Meg is lett az eredménye, jött is a két bekapott gól. McElhinney egyik gólról sem tehetett, sőt nagyon is jól védett az egész meccsen. Jó látni, hogy van egy ilyen cserénk Hiller mögött.

A harmadik harmad elején aztán ismét egy nagy helyzettel kezdtünk. Lilja találta el a kapufát. Idén nagyon nincs szerencsénk, rengeteg kapufát lövünk és egyik sem pattan jól ki, vagy esetleg be a kapuba. Mondjuk Syvret gólja pont az ellenkezőjét bizonyítja, de nagy általánosságban nincs szerencsénk ezekkel idén. A harmad közepe előtt Selanne elcsípett egy korongot, amivel a szélen végig is ment majd belőtte Howard lábai között a kapuba. Ismét vezettünk. Howard mondjuk szerintem túl nagy terpeszben volt és nagyon kínálta a kötényt, szóval ezt nem volt nehéz belőni. Nem sokkal később azonban Zetterberg ismét betalált. Megint egy távoli lövésből jött a gól, amibe beleértek még a kapu előtt. Idegesítőek az ilyen gólok. McElhinney erről a gólról sem tehetett szerintem. A gól után aztán inkább a Wings nyomott, aminek balszerencsénkre meg is lett az eredménye a mérkőzés vége előtt tizenegy másodperccel. Datsyuk volt az, aki megtalálta a rést a kapunkba. A gól után levittük a kapust, de annyi idő alatt már nem lehetett csodát tenni. Kikaptunk.

Ami pozitívuma volt a meccsnek, hogy Visnovsky ismét belelendült a pontgyártásba. Rengeteget játszik és van a jégen.
Lilja játéka a mai napon eléggé nagy hibaszázalékot vont maga után. Többször is eladta a korongot a kapunk előtt, amiből könnyedén gólt szerezhettek volna Zetterbergék, de McElhinney mindig javította a veterán védő hibáját.
Továbbá jó volt látni, hogy tényleg kicsit visszavettünk a korongbelődözésekből. Megpróbáljuk bevinni már a korongot és ez jóval hatékonyabb volt a mai meccsen.
Az emberelőnyünk nem volt túl jó. Fel sem tudtunk állni. Mondjuk nem értem, hogy Lydman miért játszik az első emberelőnyös formációnkban, amikor eddig nagyon jól bevált a négy csatárral való játék. Még ha így a második formáció gyengébb is volt, de igen nagy eséllyel mentünk a gólra az első sorral, így azonban az első sorral se mentünk sokra.
A kiállítások is visszaestek szerencsénkre. 6 percet voltunk csak a büntetőpadon.
A kapuralövések viszont megint elmaradtak. Túllőttek minket ismét. Ezen javítani kell, bár ha mindig ilyen százalékban mennek be ezek a lövéseink, akkor nem is akkora baj, ha csak ennyit lövünk, csak menjen be.
Azt még hozzátenném, hogy szerintem picit lejtett a pálya. Selanne mellett Ryan is kapott egy könyököst, amit a bírótól talán fél méterre követtek el ellene, de a síp ekkor sem szólalt meg.

Következő meccsünk a Dallas ellen lesz. Győzelmet várok a csapattól azon a meccsen és remélem, hogy Fowlerrel együtt állunk majd ki.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend