2010. október 15., péntek

PostHeaderIcon Megvan az első győzelem!

A Blues elleni meccsről időhiány miatt nem írtam bejegyzést, de talán jobb is. Egy nagy nulla volt a teljesítményünk azon a meccsen.

Ezek után úgy ültem le a Canucks elleni meccshez, hogy most megverjük ezeket. Haza pályán szépen kellene bemutatkozni azért, ráadásul tényleg elég égő lett volna, ha ismét kikap a csapat.

Ennek rendje és módja szerint jól is kezdődött a mérkőzés. Emberelőnybe került a csapat, amit ki is használtunk Getzlaf lévén. Idén először vezettünk. A nagy örömre aztán hamar jött a válasz, majd a második gól is. Nem kellett negyven másodperc sem, hogy kapjunk kettőt. Idén ez a szokása a csapatban. Megtörik saját magukat két gyorsan bekapott góllal. Az elsőt tegyük hozzá, hogy egy Perry által elkövetett kapusfeltartás miatti emberhátrányból kaptuk. Nagyon buta kiállítás volt megint, aminek meg is lett az eredménye. A második bekapott gól egy megpattanós lövés volt. Szép volt a mozdulat, de mi sajnos nem örülhettünk neki. ezek után kicsit összeesett a csapat. Az eredmény nem változott az első harmadban már.

A második harmadban pedig inkább ilyen kivárós játék volt jellemző. A mi szerencsénkre, mi gólt tudtunk lőni. Selanne talált be egy kettős emberelőnyből. Szépen kilőtte a felső sarkot. Okos gól volt. Ezért van ő még itt. A gólon kívül viszont tényleg semmi említésre méltó nem történt.

A harmadik harmadban aztán egy nagyon szerencsés góllal vezetést szerzett ismét a Canuucks. Ha jól láttam akkor Fowleren is megpattant a korong, majd még az ellenfél egyik játékosán is. Hillernek így nem volt esélye védenie ezt a lövést. Az első sorunkban azonban nagyon benne volt a gól ma. Ez össze is jött nekik két szép támadás után. Nem mostanában láttam ezeket a fiúkat ennyire hajtani. Getzlaf, Perry és Ryan gólja után is látszódot az arcukon, hogy felszabadultak most egy picit. Jót tette a meccsnek a sok gól. Felpörögtünk. Sextonnak volt pár helyzete. Azért játszott, mert a vancouveri lomha védelem között az ő gyorsasága egy kincs lehetett volna. Ehhez azonban be is kellett volna lőnie a helyzeteket.

Összességében egy nagyon jó meccs volt. Fowler szokás szerint jól játszott. Sbisa is szerintem most és Mikkelson is hozta amit eddig. Jók lesznek ezek a srácok még. Volt, hogy Fowler párja Sbisa volt. Beleskey mai játékából is azt szűrtem le, hogy nagyon meg akarja mutatni, hogy tud, de ennek az lesz a következménye, hogy önző lesz. Volt mondjuk egy kapufája, de nagyon sokat lő kapura ahelyett, hogy megjátssza a korongot.

Nem tudom minek volt köszönhető, hogy viszonylag jól játszottunk. Lehet, hogy Randy azt mondta a mérkőzés elején, hogy csinálják a srácok úgy, ahogy gondolják. A lényeg, hogy megvan a győzelem. Örülök neki nagyon és tetszett is a meccs. Ezen az úton kéne továbbhaladni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend