2010. október 17., vasárnap

PostHeaderIcon Pedig ez már meg volt nyerve!

Szétlövésben kikaptunk az Atlanta Thrashers csapatától. Az 5-4-es végeredmény ellenére nekem bíztató volt ez a meccs.

A mérkőzés rögtön hidegzuhannyal kezdődött. 17 másodperc után máris vezetett az Atlanta. A gólt Stewart lőtte. A gól ellenére nem estünk össze. Támadó szellemben folytattuk a játékot. Mondjuk mi másban kellett volna. Tetszetős támadásokat alakítottunk ki, főként az első sorunk. Nyomott a csapat, aminek a végeredménye az lett, hogy kaptunk egy emberelőnyt. Ezt rögtön ki is használta a csapat, miután Visnovsky lövése Perry lábain megpattant. Ezzel 1-1 volt az állás és ez is maradt az első harmadban.

A második játékrészben aztán tovább nőtt a csapat fölénye. Sokkal többet lőttünk kapura és az Atlanta csak nagyon ritkán tudott a mi kapunk elé kerülni. Egy tetszetős kontratámadás után pedig meg is szereztük a vezető gólt. A gólt Lydman szerezte. Ez volt élete első meccse Anaheim mezben és egyben első gólja is nálunk. Ennél jobb bemutatkozást nem is tudott volna csinálni. Egy lepattanó korongot kellett csupán a kapu közepébe helyeznie. Bő négy perc múlva emberelőnybe került az Atlanta, amit ki is tudtak használni. Byfuglien lövésébe ért bele Thorburn, ami így Hillert becsapva a kapuban kötött ki. A harmad vége előtt azonban ismét átvettük a vezetést Selanne emberelőnyben szerzett góljával.

A harmadik harmadban aztán már kétgólosra növeltük az előnyünket. A gólszerző a kapitány, Getzlaf volt. Ismét egy emberelőnyös gól. Nagyon jól működik az emberelőnyös alakulatunk. Mondjuk ez inkább csak az első sorra mondható el. Visnovsky mellett ilyenkor nem egy védő van, hanem rendszerint Getzlaf, vagy Ryan. A széleken Selanne és Perry. A második sor már nem ennyire hatékony. Nekik még a formációba állás is nehezen megy. Lupul visszatérésével gyanítom, hogy az is jobb lesz. Én az első formációból kivennék a Ryan, Getzlaf és Perry hármasból valakit és játszatnám a másodikban. Fowler meg addigra mehetne Visnovsky mellé az elsőbe. A négy kettes vezetést nem tudtuk azonban megtartani, mert Stewart meglőtte élete első mesterhármasát. Ehhez nem kevés szerencse kellett persze. A negyedik góljuk nálam szabálytalan volt, mert volt ott egy magas bot is, de nem lovagolok ezen, mert a gól meg lett adva, nincs mit tenni.

A hosszabbításban aztán nem esett gól, viszont nagyon élvezető volt a játék. A szétlövésekben pedig nem volt szerencsénk. A gólszerzéshez a legközelebb Perry állt, de sajnos túlemelte a korongot. Selanne pedig a szokásos gyors rávezetés utáni hirtelen lövéssel próbálkozott, azonban Mason hárította azt. Getzlaf pedig a tőle elvárható módon technikásan akarta megoldani, azonban azt is hárította Mason. Nálunk Hiller fogott meg kettőt, ráadásul nem is akármilyen lövéseket. Koivu volt a ráadásban a lövőnk, de neki sem jött össze. Az Atlanta lövője pedig Dawes volt, aki bevette a kapunkat és így nyert a Thrashers.

Sajnos, magunknak köszönhetjük, hogy kikaptunk. Jobbak voltunk pedig. Perry kiállítása volt a kulcs a meccsen, ha akkor nem küldik ki, nem lőttek volna gólt és nem kapnak vérszemet. Ezzel így megint megvolt a szokásos idegesítő Perry-féle kiállítás.
Lydman játéka pedig nagyon tetszett. Hatékony játékosnak tűnik, aki jól tudja támogatni a támadásokat. Jó párja lehet majd Visnovskynak.
A harmadik sorunk nagyon jó volt. Sexton és Beleskey nagyon elemében volt. Több  veszélyes helyzetük is volt.
A védelem meg szerintem nem is olyan rossz. Sutton visszajön és minden rendben lesz. Mikkelson és Fowler nagyon jól játszanak, az "öregek" meg hozzák amit kell. Most valahogy úgy érzem, hogy meglehet a rájátszás.

Zárásként meg annyit még, hogy Lilja megkapta a papírokat, így már csatlakozhatott a csapathoz. Ezzel pedig így Sbisa ment le AHL-be. Szerintem jobb is neki. Nem tűnt túl határozottnak, majd most felszívja magát a farmba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend