2011. május 31., kedd

PostHeaderIcon Sami Vatanen szerződtetve!

A mai napon aláírattuk Sami Vatanent!

Vatanen a 2009-es draft 4. körében kelt el az összetett 106. helyen. Draftolása utáni évében máris nagyon jó formát mutatott a fiatal védő játéka. Entry level szerződése természetesen három évre szól. Fizetése az NHL-ben évente nő. Első évében 615.000 dollár lenne az összeg, majd 840.000 dollár és a harmadik évben pedig 900.000 dollár. Az AHL-ben természetesen csak 67.500 dollár lenne ez az összeg. Több bónuszt is csatoltak azonban a szerződés mellé. Az első két évben rögtön kap egy kis 850.000 dolláros jutalékot és emellett még minden évre mellécsapódik a 90.000 dolláros aláíratási bónusza is. Ezzel így kialakul a végső 1.351.667 dolláros cap hit is. Ezzel így Fowler mögött ő lett a második "legdrágább" entry level szerződéssel lévő fiatal játékosunk.

A finn származású tehetséges védő 1991. június 3-án született. Nagyon ponterős támadó szellemű védőről van szó, aki a finn ligában vitézkedik a JYP csapatában. Az utóbbi két évben 0,5 fölött volt a meccsenkénti pontátlaga. Vatanen nem csak csapatában fontos láncszem, hanem a válogatottban is. Szinte minden korosztályban válogatott, ahova még befér. Idén ráadásul hatalmasat fejlődött, ezért is kapta ezt a szép szerződést.

A finn bekk nagyon jó játékos lehet majd a jövőben. NHL-es karrierje szinte garantált, mert tényleg hatalmas potenciál van benne. Idéntől AHL-ben játszik majd minden bizonnyal, de két év múlva már akár fontosabb szerepkört is kaphat már a Ducks csapatában. Fowler mellett így van már még egy fiatal és ponterős védőnk, ami igencsak biztató és jó jel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend