2011. május 31., kedd

PostHeaderIcon Emerson Etem aláíratva!

Megkötötte a csapat Emerson Etemmel az entry-level szerződését május 23-án.

Etem a 2010-es draft 29-én helyén kelt el. Véleményem szerint nagyon nagy fogás a srác ezen a helyen, mert mindenki előrébb várta. Ezzel viszont már kár foglalkozni, inkább örüljünk neki és a szerződtetésének. Entry-level szerződéshez híven, három évig kötelezte el magát a csapathoz. Az NHL-ben 900.000 dollárt kereshet a fiatal szélső, míg az AHL-ben 67.500 dollár lesz a jussa majd. A szerződés megkötésekor kapott egy 90.000 dolláros aláíratási bónuszt is. Egyéb plusz bónuszt nem kapott, így tehát simán 900.000 dollár a cap hit az ő esetében.

1992. június 16-án látta meg a napvilágot és Kalifornia partjainál vitézkedett eddigi pályafutása során, hiszen az utóbbi két évben is a WHL-ben szereplő Medicine Hat Tigers csapatában játszott. Elmondhatjuk tehát, hogy helyi srác és nagyon sokan szeretik is ezért. Idén nagyon jó idényt zárt és sokat is fejlődött. Egy nagyon gyors szélsőről van szó, aki idén már a védekezésből is szépen kivette a részét.

Teemu Selanne folytatása még mindig nem biztos, így Etemre a közeljövőben akár nagy feladat is várhat. Véleményem szerint azonban nem azért kapta a szerződést, mert a jövő évtől már a Ducks mezét húzná magára. Ehhez neki kell még pár év alacsonyabb ligákban. Mindenesetre egy nagyon jó alternatívája lehet majd az öregnek, annyi ráadással, hogy védekezésben talán jobb lesz majd nála. Minden bizonnyal meghívást kap majd az év eleji edzőtáborba, majd utána megy vissza a WHL-be még egy évre legalább.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend