2011. június 1., szerda

PostHeaderIcon Idényzárás - 1.rész - kapusok

#1 Jonas Hiller
Svájci hálóőrünkkel vágtunk neki az idénynek. Mögötte a már távozott Curtis McElhinney volt a csere. Ezek után pedig nem volt váratlan, hogy szinte minden meccsen Hiller kezdett. Nem is volt vele semmi gond. Hozta remek formáját. 92,4%-os védési hatékonysága ragyogó eredmény. Neki egyébként NHL-es pályafutása alatt minden éve 90% fölötti mutatóval bír. Nagyon jó formája és játéka alapján meghívást is kapott az All-Star gálára is, amin szintén parádézott és talán a legjobb kapus is lett. Azonban minden jót el lehet rontani. Hillernek betett a sorozatos játék és megsérült. Több problémája is volt, de mint már tudjuk, túl lett védetve és fejben picit megtört. Sőt, talán nem is picit, mert felreppentek olyan hírek is, hogy a csapat első számú hálóőrének vissza kell majd vonulni. A sérülés után még visszatért idén egy meccsre, de igen szépen mutatkozott be, mert kapott egyből hármat az első harmadban, így le is lett cserélve. Azóta pedig nem is védett. Nagyon remélem, hogy a jövő évre összeáll a srác, mert nélkülözhetetlen a jó szerepléshez.
49 mérkőzésen 26 győzelmet szerzett 16 veresége mellé. Ezen felül volt még 3 ráadásban elbukott mérkőzése is. A 49 találkozón azonban 5 gól nélküli meccse volt, ami nem rossz. 2,56-ps kapott gólátlaga pedig nagyon jó párosítás a 92,4%-os védési hatékonysága mellé. 
Kimondhatjuk tehát, hogy szinte a legjobbunk volt ebben az évben.
Osztályzat:


#29 Ray Emery
Hiller sárülése után rögtön lépett a csapat, mivel látták, hogy McElhinney nem lesz ide elég. Jött Ellis, majd szerződtettük Emeryt is. Nem volt idegen számunkra Ray, hiszen a kupagyőztes évben ő védte a döntőbeli Ottawa kapuját. Emery eleinte csak az AHL-ben játszott, hiszen egy műtétből tért vissza, így az NHL kicsit sok lett volna neki. Farmunkban viszont nagyon jól szerepelt. NHL szinten védett lent, aminek végül az lett az eredménye, hogy jöhetett fel a Ducksba. Ellist ki is szorította hamar a kezdőből. Nem is volt baj, mert Emery parádézni kezdett. Nélküle nem let volna meg év végén a rájátszás, az biztos. Ezzel kicsit borsot is tört a szkeptikusok orra alá, akik nem bíztak benne. A rájátszásban aztán kicsit visszaesett a teljesítménye, de ez gyakorlatilag az egész csapatra mondható volt.Nagy kérdés, hogy mi lesz vele jövőre, hiszen csak egy éves szerződést kötöttünk vele idén. Én mindenképp megtartanám, mert Hiller hiányában ő tudja jelenleg csak pótolni a svájcit.
Emery 10 találkozón lépett pályára az alapszakasz végén, melyen 7 győzelme mellett 2 vereséget szorgoskodott össze. 92,6%-es védési hatékonysága fantasztikus és 2,38-as kapott gólátlaga is igen szép. A rájátszásban aztán jött a visszaesés. 6 meccsen 2 győzelem és 3 vereség. Itt már nem is tudta hozni 90%-át sem. Mindösszesen 89,7%-al védett és 3,20 volt a kapott gólátlaga.
Ennek ellenére is azt mondom, hogy nagyon kellett ő ide az idény végére.
Osztályzat: 8

#38 Dan Ellis
Ellis is Hiller sérülése következtében került ide. Őt szántuk kezdőnek, azonban vele is annyi volt a gond, hogy egy idő után, tehát pár meccs után visszaesett a teljesítménye csakúgy, mint az épp emiatt a gond miatt elcserélt McElhinneynek. Nem voltunk tehát sokkal beljebb az ő idehozatalával. Ne kövezzük viszont ennyire meg. Nem is lehetett arra számítani, hogy majd megváltja a világot, így a mutatott játéka is elfogadhatónak mondható. Volt több szép védése is. Sőt, fogott akkorát is, hogy nálam talán az év védése az övé lett csapaton belül. Ez pedig a Rangers elleni meccsen volt, amelyen egy hatalmasat védett, majd pár másodperccel később már mi tudtunk gólt lőni.
Idei eredményei csapatunknál pedig a következők. 13 mérkőzésen védte a kapunkat, melyeken 8 győzelmet és 3 vereséget könyvelhetett el. 1 hosszabbítás után elvesztett találkozója is volt. 91,7%-al védett és 2,39-es kapott gólátlaggal nem mondható, hogy rosszul védett volna. A Tampaban eltöltött ideje alatt idén például jóval gyengébb mutatóval rendelkezett. A rájátszásban is kapott két harmadot a csapattól. Nem tudott azonban segíteni a csapatnak, mert 41 perces játéka alatt 4 gólt is kapott, így 83,3%-os védési hatékonysága és 5,85-ös kapott gólátlaga nem meglepő, de sajnálatos.
Szerződéssel rendelkezik még egy évig, azonban én megpróbálnám elcserélni inkább. Bár Hiller nélkül maradhatna neki a pad, de máskülönben távozásra késztetném.
Osztályzat: 7

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter

Menetrend